tips - ALS MAN model Worden


WIL JE ALS MAN MODEL WORDEN? 

Misschien heb je er weleens over nagedacht om model te worden. Ongetwijfeld komen er dan verschillende vragen bij je op.  Zo kan je je afvragen of je de juiste maten hebt om als mannelijk model aan de slag te gaan, wat is een betrouwbaar modellen- of castingbureau en wat zijn je kansen om succesvol te zijn als mannelijk model.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik hier wat tips voor je beschreven die je verder kunnen helpen wanneer je graag wilt ontdekken of je het in je hebt om mannelijk model te worden.

 

1. Belangrijk is om te beginnen met de vraag: Wat voor soort modellenwerk zou je graag willen doen? Wil je als mannelijk model graag aan de slag om fotoshoot te doen of zie jij jezelf liever op de catwalk lopen. Wil je fitnessmodel worden, of juist schitteren in verschillende commercials op tv als casting-model. Wanneer je goed hebt nagedacht wat voor een soort model je graag zou willen zijn/worden is het makkelijker zoeken naar het juiste bureau om je verder te helpen.

 

2. De gewenste maten voor een mannelijk model voor de catwalk liggen tussen de 1.84 en 1.92 cm. Deze richtlijn wordt aangehouden omdat je anders niet in de kleding past. Wanneer je net iets te klein of te lang bent,  geen zorgen dan kan je altijd nog als commercieel model aan de slag.

 

3. Voor de mannen kunnen de maten los van de lengte eisen variëren. Echter is er bij veel modellenbureaus bijvoorbeeld wel een maximum van de borstomvang van 100 cm. Mannelijke modellen moeten ongeveer maat 48-50 hebben. Heb je een grotere maat, dan zijn er bijvoorbeeld ook Inbetween/Plus-size modellenbureau's waar je je zou kunnen aanmelden.

 

4. Beschik over een gezonde dosis zelfvertrouwen. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes. Dat is met veel dingen zo in het leven. Stel jezelf een aantal doelen wat je zou kunnen doen om mannelijk model te worden. Maak een checklist met kleine stappen die je steeds kunt afvinken om zo dichterbij je doel te komen. Het kan zijn dat je bij een modellenbureau of casting zal worden afgewezen. Dit hoeft niet aan jou te liggen, misschien pas je net niet in het plaatje van het modellenbureau of zoeken ze een ander type voor die bepaalde casting. Ga gewoon door!! Een tip die ik je nog kan geven is bekijk het bestand met modellen van het modellenbureau online op hun website voordat je jouw foto's naar een bureau stuurt en vraag je af of je jezelf hier tussen vindt passen.

 

5. Tegenwoordig zijn er veel verschillende looks voor een mannelijk model en is er veel diversiteit met een mix aan culturen. Ik ben blij te zien dat de modellen-wereld hierin zoveel veranderd is. Bedenk goed voor jezelf hoe jij je kunt onderscheiden met je looks en je karakter, wees jezelf en omarm wie je bent! Wanneer je goed in je vel zit, straal je dit ook uit. Verder is het belangrijk wanneer je geboekt wordt voor een goede klus je prettig bent om mee samen te werken. De kans is dan ook groter dat een opdrachtgever je de volgende keer weer boekt.

 

6. De leeftijden verschillen per modellenbureau, dus je kunt het beste hiervoor nog even checken op de website van het modellenbureau waar je jezelf graag zou willen inschrijven wat hiervoor de richtlijnen zijn. De leeftijd van modellen voor op de catwalk is over het algemeen van 16 t/m 35 jaar. Castingbureaus zijn voor alle leeftijden. En je hebt tegenwoordig ook modellenbureaus die zich bijvoorbeeld specialiseren in modellen die wat ouder zijn bijvoorbeeld vanaf 35 jaar en ouder.

 

7. Bij veel modellenbureaus vragen ze om polaroids. Dit zijn snapshots die je bijvoorbeeld met je telefoon kunt maken. Deze foto's zijn voor het modellenbureau om een indruk te krijgen hoe je eruit ziet. Vaak zijn dit:

- een portret van de voorkant

- een portret van de linkerkant

- een portret van de rechterkant

- een totaal body shot 

(Je kan voor je polaroids een zwart of wit t-shirt of hemd dragen en bij een totaal body shot een foto zonder shirt met een jeans)

Vaak staan op de website van het modellenbureau voorbeelden hoe je de foto's het beste kunt aanleveren.


10 TIPS OM MODEL TE WORDEN 

 

#1 

Ontdek waar je kracht ligt

 

#2 

Krijg zelfvertrouwen voor de camera

 

#3

 Leer jouw lichaam kennen door voor de spiegel te oefenen

 

#4

 Investeer in je carrière

 

#5

 Creëer een sterk portfolio

 

#6

 Zorg dat je zichtbaar bent (op social media en bij de bureaus)

 

#7

 Netwerken

 

#8

 Teken bij een goed bureau (eventueel ook een bureau in het buitenland)

 

#9

 Zorg dat je er altijd verzorgd uitziet tijdens een fotoshoot of casting

 

#10

 Blijf doorzetten tot je je doel hebt bereikt


TOP 5 BEST BETAALDE MANNELIJKE MODELLEN

Sean Ophy, Sean O'phy, Model, Malemodel, Topmodel, Best Paid Malemodels, Populair Malemodel, Fashion, Mensfashion, Magazine, Magazinecover, L'Officiel Hommes, Mannelijk model, beste betaalde mannelijke modellen
David Gandy, Mannelijk model, Mannelijk top model, best betaalde mannelijke modellen, Model, Malemodel, Topmodel, Best Paid Malemodels, Populair Malemodel, Fashion, Mensfashion, Magazine, Magazinecover, Esquire
Simon Nessman, Model, Malemodel, Topmodel, Best Paid Malemodels, Populair Malemodel, Fashion, Mensfashion, Magazine, Magazinecover, Elle Man, Mannelijk model, beste betaalde mannelijke modellen
Arthur Kulkov, Model, Malemodel, Topmodel, Best Paid Malemodels, Populair Malemodel, Fashion, Mensfashion, Magazine, Magazinecover, GQ, Mannelijk model, beste betaalde mannelijke modellen
Noah Mills, Model, Malemodel, Topmodel, Best Paid Malemodels, Populair Malemodel, Fashion, Mensfashion, Magazine, Magazine Cover, GQ Style, Mannelijk model, beste betaalde mannelijke modellen


POLAROIDS

Modellenbureaus vinden het fijn om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe je eruit ziet. Ook al heb je verschillende fotoshoots gedaan, veel modellenbureaus vragen je ook vaak om een paar polaroids mee te sturen. Wat zijn dit? Gewoon simpele, maar duidelijke foto's van jouw uiterlijk. Dus onbewerkte foto's zonder filter om te zien hoe jij eruit ziet. Maar hoe maak je deze polaroids? Hieronder een paar tips.

 

- Draag geen make-up. Het modellenbureau wil zien hoe jij eruit ziet zonder filter of make-up. Dat ene pukkeltje maakt op de polaroids niet uit, het gaat er bij het modellenbureau om dat je er verzorgd uitziet. Dus let erop dat je geen pleisters draagt, vette haren hebt of vieze nagels. 

 

- Draag geen opvallende kleding, ga voor een spijkerbroek en een basic t-shirt of hemd. Belangrijk is dat jouw lichaam hier goed in uitkomt en je lichaamsverhoudingen goed te zien zijn.

 

- Draag geen afleidende accessoires zoals kettingen, armbanden, ringen of petjes.

 

HOE MAAK JE DE BESTE POLAROIDS? 

 

- Laat een vriend/vriendin een paar simpele foto's van je maken. Let op! Dus geen Selfies!

 

- Denk aan goed natuurlijk licht, een rustige achtergrond (bij voorkeur een witte muur) en check op de foto's die je maakt goed scherp zijn. Pas op vreemde schaduwen.

 

- Ga niet voor ingewikkelde poses, maar neem voor de polaroids een natuurlijke houding aan. Maak een paar close-up foto's van je gezicht, maar ook een paar foto's van je hele lichaam, de zijkant van je gezicht (en profil) en als toevoeging is een foto waarop je lacht ook fijn voor het bureau om te hebben.

 

- De expressie op je gezicht is relaxt en je kan je gezicht het beste ontspannen in een natuurlijke houding. 

 

- Zorg dat je bij het maken van de foto's goed rechtop gaat staan, kin omlaag, beiden handen/armen langs je lichaam (ontspan je handen). Zorg dat je je haar uit je gezicht houdt, zodat het modellenbureau goed je ogen en oren kan zien.

 

- Vaak staat online op de website van het modellenbureau hoe ze de polaroids  het liefst aangeleverd zouden willen hebben.

 

 


MODELLENBuREAU OF CASTINGBUREAU

Wil je graag model worden, maar weet je niet zo goed welk modellenbureau goed bij je past? Hieronder geef ik een paar voorbeelden van modellen- en castingbureaus. 

 

MODELLENBUREAU:

- Max Models

- New Generation Model Management

- The Troopers

- Euromodel

- VDM Model Management

- Elite Models

- Republic Men

 

COMMERCIEEL MODELLENBUREAU:

- Model Support

- The Specials

- Matt Faces

- Daily Models

- Evd Agency

 

CASTINGBUREAU:

- Thea Meulenberg Casting

- Frisse Koppen

- Dutch Casting

- Echte Mensen

- A Million Faces

 

 

 


HIERONDER EEN AANTAL NEDERLANDS MANNELIJKE MODELLEN DIE HET GOED DOEN!

Ton Heukels, Model, Malemodel, Dutch Model, Dutch Malemodel, Nederlands model, Topmodel, mannelijk model, bekend nederlands model, men's fashion, mannenmode, fotografie, photography, modelphotography
Daniel van de Deen, Model, Malemodel, Dutch Malemodel, Dutch Model, Nederlands model, Topmodel, mannelijk model, bekend nederlands model, men's fashion, mannenmode, fotografie, photography, modelphotography
Wouter Peelen, Model, Malemodel, Nederlands model, Dutch Model, Dutch Male Model, Topmodel, mannelijk model, bekend nederlands model, men's fashion, mannenmode, fotografie, photography, modelphotography
Mark Cox, Model, Malemodel, Dutch Model, Dutch Malemodel, Nederlands model, Topmodel, mannelijk model, bekend nederlands model, men's fashion, mannenmode, fotografie, photography, modelphotography
Bram Valbracht, Model, Malemodel, Dutch Model, Dutch Malemodel, Nederlands model, Topmodel, mannelijk model, bekend nederlands model, men's fashion, mannenmode, fotografie, photography, modelphotography


HOE MAAK JE EEN STERK PORTFOLIO?

Wanneer je net begint als model heb je nog geen portfolio. Het is belangrijk om een zo divers mogelijk portfolio op te bouwen.  Een portfolio bestaat vaak uit 10 hele sterke foto's. Wanneer je steeds meer shoots gaat doen, zal je zien dat je steeds betere foto's krijgt. Zorg voor veel variatie in je portfolio met verschillende kleding, locaties, poses en gezichtsuitdrukkingen. Het is altijd goed om in beweging te blijven en steeds weer nieuw en beter beeld te creëren voor je portfolio.

 

Ken je vakgebied. Probeer op de hoogte te blijven van de laatste trends. Wanneer je een afspraak hebt met een fotograaf bekijk dan goed zijn kwaliteit en weet wat voor een soort foto's deze fotograaf maakt.

 

Veel modellen maken een eigen website waarop ze hun portfolio en werkervaring plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf goed te presenteren op social media. Veel klanten kijken op de social media van een model voordat ze je boeken. Laat je potentiële klanten zien waar je mee bezig bent door nieuwe foto's te plaatsen en tussendoor ook behind the scenes beelden etc.

 

Een opdrachtgever boekt je na het zien van je portfolio, maar weer ook altijd vriendelijk op de set. Je wilt natuurlijk wel een goed indruk achterlaten, want met alleen een goed portfolio kom je er niet. Met een vriendelijke houding vergroot je de kans om de volgende keer weer boekt te worden.  Probeer altijd contact te houden om zo het resultaat van je opdracht te ontvangen. Dit zal vaak naar je modellenbureau gestuurd worden. Wel heel belangrijk want dit nieuwe werk kan je ook weer gebruiken in je portfolio.

 

Kijk realistisch naar het niveau van jezelf als model. Als beginnende model moet je vaak nog veel ervaring op doen en heb je nog geen portfolio. Het is dan belangrijk om met goede mensen te werken die je verder kunnen helpen. Leg de lat niet gelijk te hoog, maar het is wel fijn als je een doel hebt waar je naartoe wilt gaan en hoe je dit wilt gaan bereiken. Kijk altijd naar de kwaliteit van het merk, opdrachtgever, fotograaf, stylist etc. waarmee je gaat samenwerken.

 

Oefen met poses en uitdrukkingen. Kijk online naar andere modellen en bestudeer de poses. Oefen ook verschillende uitdrukkingen voor de spiegel, denk aan emoties als verliefdheid, boos zijn, verbaast, denkend, blij, geschrokken etc. Een goed model heeft verschillende gezichten en kan emoties gemakkelijk uitbeelden.

 

Bewaar foto's die je tegenkomt op internet en magazines als inspiratie. Je kunt deze poses jezelf dan ook eigen maken en eventueel voorbeelden meenemen naar de fotograaf om voor ideeën te zorgen. En dit is natuurlijk alleen wanneer je portfolio gaat maken, als je voor een opdrachtgever aan de slag gaat kan je wel ideeën delen, maar vaak is er al een plan hoe ze de campagne in beeld willen brengen.

 

Wanneer je portfolio gaat maken zorg dan voor verschillende setjes kleding. Wat basic items zijn bijvoorbeeld een wit/zwart t-shirt, spijkerbroek, spijkerjasje, leren jas, coltrui, wit overhemd, colbert. Kleur doet het ook altijd goed op foto's. Er mogen in het portfolio best wat items zijn die eruit springen qua print of kleur. Als je niet veel kleding in de kast hebt hangen kan je ook altijd kijken of je de kleding ergens kunt lenen of huren. Denk ook aan accessoires zoals sieraden, (zonnen)bril, hoed, muts of horloge. Soms zitten er wat kleine haren of pluisjes op je kleding, een extra tip is om hiervoor een kledingroller mee te nemen om deze te kunnen verwijderen. Wanneer je de kleding gaat inpakken in je tas, let er dan ook op dat je dit netjes inpakt, wanneer je het allemaal zo bij elkaar in een tas gooit, zal de kleding gaan kreuken en dit komt niet professioneel over op je portfolio.

 

Zorg ervoor dat je er tijdens de shoot goed verzorgd uitziet. Zorg dat je handen/nagels er verzorgd uitzien, je haren netjes en je baard getrimd. 

 

Wanneer je je foto's naar een modellenbureau stuurt, of zelf via social media benaderd wordt. Let er dan goed op dat het modellenbureau geen maandelijkse kosten vraagt om je in te schrijven. Als een modellenbureau geïnteresseerd is schrijft hij je in en verdient vanzelf iets aan jou wanneer je klussen gaat doen. Bij een castingbureau vragen ze weleens een eenmalige administratiekosten.

 

Het is altijd wel aan te raden om 1 x per jaar nieuw portfolio te laten maken. Dit om jezelf te verbeteren en de modellenbureaus te laten zien dat je er weer bent, dat je actief bezig bent en je kan deze nieuwe foto's weer gebruiken om je website en social media een update te geven. 

 

Je zal zien dat je bij de eerste fotoshoot nog maar weinig ervaring hebt. Luister goed naar de aanwijzingen van de fotograaf en probeer variatie te geven in je poses. Je neemt alle ervaring van de eerste shoot mee naar een volgende shoot, zo raak je steeds meer gewend voor de camera. 

 

Zorg verder dat je goed rechtop staat, ontspannen bent tijdens de fotoshoot en straalt! 

 

 

Heb je nog andere vragen? Laat het mij weten, ik help je graag! Zou je graag een portfolio shoot willen boeken? Vraag via onderstaande button meer informatie aan.


DE HOTSTE 10 MANNELIJKE MODELLEN OP INSTAGRAM